• Utskrift
  • Print
  • Del på
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

 

"Lærlingeuka i Narvik" ble gjennomført på Narvik vgs, studiested Oscarsborg i perioden 21 - 24 januar 2013. Lærlingene var meget aktive kursdeltakere og kurholderene gjennomførte sine kurs på glimrende vis!. Her bør mange opplæringsbøker få fylt opp eventuelle manglende notater!

Kusholdere var:

Ann´Blomster - Blomsterdekorasjoner

Sværre Sætre - Konditorkurs

Roy Magne Berglund - Sjømat & Sushi

Svein Magnus Gjønvik - Flambering og transjering, Økonomi og kalkulasjon, Vin & Mat

Caffe Latte - Baristakurs

Vi retter en stor takk til alle kursholdere for meget interessante kurs. Også en stor takk til Narvik vgs, studiested Oscarsborg, for utlån av kurskjøkken og utstyr!

Se bilder fra kursene under:

 

     
     
       
 
   

Vårt prosjekt, "Mat og helse", pågår i perioden mars - april.  Alle ungdomsskoler i "Ofoten-regionen"  deltar i prosjektet. Dette utgjør en guppe på tilsammen ca. 320 elever! Praksisen gjennomføres på Oscarsborg studiested (Narvik vgs) tisdag og torsdag i månedene oktober, november, januar, februar og mars.

############################################################

Samarbeidet innebærer at elever fra 9ende årstrinn skal praktisere i faget "Mat og helse" på kurskjøkkenet til Oscarsborg. Elevene vil ha praksis en dag i uken i oktober, november, januar, februar og mars. Elevgruppen deles inn i 4 grupper á 15 elever for hver praksisøkt. Praksisen vil innebære matlaging, baking, servering og bespisning (+ rydding og oppvask :-)

Undervisning vil gjennomføres av ORMNN-kokken Åge Johansen. Kontaktlærere for elevene, vil også være til stor hjelp i gjennomføringen.

Det er utarbeidet egne menyer og oppskrifthefter som elevene vil få utdelt. Alle elevene vil få praktisert 2 ulike menyer i tillegg til baking.

Målene med prosjektet er, foruten læreplanen for mat og helse, å skape interesse for restaurant og matfagene. Prosjektet er også et ledd i samarbeidet mellom ungdomsskole, videregående skole og næringsliv!

 
 

Bildet over viser den flotte gjengen fra Ankenes ungdomsskole som deltok i prosjektet "Mat og helse" 2010 - 2011!

Vi takker for fabelaktig innsats!

 
Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS